Skip to content

Publicatie: ‘In retrospectief, herbestemmen van de Scryption collectie’

April 20, 2015

Nu online te lezen:

In retrospectief, herbestemmen van de Scryption collectie‘ (Download PDF).

Een verslag over het proces van ontzamelen van de Scryption collectie. Een online publicatie, door mij geschreven, in opdracht van Onterfd Goed en met dank aan het Mondriaanfonds.

 

Schermafbeelding 2015-04-20 om 13.52.28

 

Léontine Meijer-van Mensch (Adjunct-Directeur Museum voor Europese Culturen in Berlijn en Voorzitter van COMCOL het Internationale Comité van ICOM voor vragen omtrent verzamelen en verzamelingen) schrijft in het voorwoord: “Een pleidooi voor meer kritische (zelf)reflectie op de eigen museale praktijk. […] Theoretisch zou je kunnen spreken van een publicatie als contact zone. Daarvoor moet je eerst maar de moed hebben en verdient lof. Een tweede en wellicht nog belangrijker aspect is dat zowel de museale theorie als ook de praktijk enorm profiteert van zulke publicaties. Een reflectie op een bestaande werkpraktijk is niet alleen learning from doing, maar vooral learning from (best) practice. Daarmee is deze publicatie niet alleen interessant als beschrijving van een op zich zelf staand innovatief model, maar kan zowel de museale theorie als ook het werkveld daaraan veel ontlenen, ook als het om andere thema’s als afstoten en dynamiseren van collecties gaat.”

Advertisements
One Comment leave one →
  1. René van Elderen permalink
    April 25, 2015 9:20 am

    Na downloaden “In retrospectief, herbestemmen van de Scryption collectie” in een adem gelezen. Wat een mooi vormgegeven publicatie. Als de boodschap niet overkomt, ligt het niet aan de schrijfster.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s