Skip to content

Tentoonstelling ‘Time Machine’ voor ASML

January 3, 2012

Met Jolande Otten / Cultivate en Dieuwertje Wijsmuller  / CCC werk ik in december aan de tentoonstelling ‘Time Machine’ voor ASML, chipfabrikant in Veldhoven. In samenwerking met WOP business events en Fraai Projecten wordt de tentoonstelling net voor de kerstdagen gerealiseerd.

  

Flexkantoor houden & object van NEMO ingepakt en klaar voor transport.
 

Tijdens het familieweekeind brengen ongeveer 10.000 mensen een bezoek aan het bedrijf. Er zijn dat weekeind veel dingen te doen en beleven: een natuurkundelab, waar vaders aan hun kinderen uitleggen wat voor werkzaamheden ze verrichten binnen ASML en waar de kinderen allerlei technische proefjes kunnen doen, een game arcade, de tentoonstelling die wij realiseren en de oliebollenkraam, warme chocomel en zweefmolen niet te vergeten.

  

Dagje objecten inpakken in Amsterdam met Dieuwertje en Jolande.
 

De tentoonstelling bestaat uit vier huiskamers: ’70, ’80, ’90, ’00 (nulties) en daarbij vitrines van 6 meter lang die tezamen de ontwikkeling van ‘consumer electronics’ laten zien. Ofwel de ontwikkeling van gebruiksapparatuur en gaming over vier decennia.

  

Seventies huiskamer. Op de rechter foto zijn ‘de buren’ (acteurs) bij elkaar op bezoek.
 
De huiskamers worden tot in de puntjes uitgewerkt, van behang en bankstel tot spelletjes en servies. Ruim 150 objecten van vier verschillende musea (NEMO, Scryption, Museum voor Communicatie en Bonami Spelcomputermuseum) zijn terug te vinden in de huiskamers en vitrines. De plantjes (inclusief m’n macramé experiment), muziek en tv series werken mee aan de A-HA erlebnis. En bovenal maken de acteurs van De Schoenfabriek de beleving compleet!

  

Eighties huiskamer. Het plexiglas bevat naderhand veel vingerafdrukken.
 

Met veel plezier werken we met alle partijen samen aan het project. We krijgen veel enthousiaste reacties en de opdrachtgever is zeer tevreden. Het is een interessante cross-over geworden van verschillende disciplines. Het maken van tentoonstellingen op locatie in samenwerkingsverband met verschillende partijen en verschillende disciplines is dan ook een werkwijze die ik in de toekomst graag uitbouw.

  

Nineties (waar ik Marieke Roest van Eelt weer ontmoet) & nulties huiskamer. 
 

Nog niet genoeg? Bekijk dan het filmpje wat Omroep Brabant heeft gemaakt over het ASML familieweekeind.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: