Skip to content

Reisverslag Roadshow Mobile Unit, Eeklo België

October 24, 2011

Te beginnen met:

Inleiding op het Europese #mobileunit project van StudioVMK in samenwerking met Collabor8; bekijk hieronder de promovideo, gemaakt door Red Sun Media in samenwerking met Magma Media of lees meer op de site van de Mobile Unit.

 

Te eindigen met:

Het volgende reisverslag zal over twee weken verschijnen (in het engels). Dat wordt namelijk het reisverslag van de Roadshow die de #mobileunit naar Wales maakt. @StudioVMK zoekt dan Collabor8 partners ‘Brecon Beacons National Park Authority‘ & ‘Merthyr Tydfil County Borough Council‘ in Brecon op. Ik ga dan op Roadshow met collega ondernemers Vincent Vriens | Victor Zorro; Mark van Veen | KOW art productions; Loïs de Jong | Magma Media; Dennis Buster | Fiss-wise; en Gijs van Zon | Freshheads. #zinin

 

En in het midden:

Op 17 oktober vertrok het Mobile Unit team richting Eeklo, voor de ‘ondernemersgerichte driedaagse’ van Toerisme Meetjesland, en dat ging gepaard met wat technische ongemakken. De trailer bleek te zwaar beladen. Gewicht overladen naar een extra bus in Hazeldonk bracht de uitkomst. Wat later dan gepland kwamen we aan op het dorpsplein, voor het stadhuis, waar we hartelijk werden ontvangen door Sirka Ludtke en Erik Hennes (mede maker van de foto’s in dit blog) van Toerisme Meetjesland en Toerisme Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Met veel hulp bouwden we deze dag de Mobile Unit op. Bijna vergaten we de banner te bevestigen. Mark en Vincent kropen net op tijd (schoenen uit) op de tent. Op dinsdag richten we de Mobile Unit verder in. We moeten op tijd klaar zijn, want ‘s avonds opent Jan Seurinck van Flanders DC het programma met een workshop Social Media, voor de lokale ondernemers in toerisme.

 

Woensdagochtend verwelkomen we onze collega ondernemers uit het Veemarktkwartier; Pim de Munnik | Studio VMK onderzoek, Lois De Jong | Magma Media, Niels Hermus | Inmore, Riet van Gerven | Seafoundation, en later ook Bob Driessen | Fiss-wise. We stappen meteen in een busje en krijgen een tour door Meetjesland door tourleider Bart van Damme. Een prachtig natuurgebied, uniek om zijn ‘kreken’. Wat mij persoonlijk aanspreekt tijdens de tour is het Streekcentrum De Huysmanhoeve! Terwijl buiten de zon schijnt, starten we de middag met de eerste twee sessies consults; in teams van twee/drie geven de ondernemers creatief advies aan de lokale ondernemers die eenieder een specifieke vraag stellen. De twee consults die ik enerzijds samen met Pim en Lois en anderzijds met Riet geef getuigen van ambitie, en zijn innoverend op gebied van sector-overstijgende samenwerking tussen ondernemers in toerisme en mkb.

 

Als het middagprogramma klaar is checken de ondernemers bij het hotel in en bouwen Mark, Vincent en ik met hulp van Tijs (van de stad Eeklo) snel om voor het feest in de avond. De Mobile Unit wordt deze avond beschikbaar gesteld aan de stad om de lokale horeca ondernemers te ontvangen. Terwijl mijn collega’s en Yolanda Mout (directeur StudioVMK) deelnemen aan het programma ‘creatief tafelen’ elders, blijf ik bij de Mobile Unit en ontmoet ik de burgervader en de wethouder van Toerisme, tijdens een leuk gevarieerd programma met heerlijke hapjes. Aan het eind van de avond begint het enorm te regenen en hagelen, maar onze Mobile Unit houdt zich ferm overeind.

 

Donderdagochtend delen we het dorpsplein met de markt. Veel bekijks omdat het markt is, maar ook omdat we woensdag op het nieuws van 18.00 uur waren! In de unit begint de dag rustig, alle ondernemers maken verslag op van de gegeven consults en bereiden zich voor op twee sessies consults deze middag. In de middag, tijdens de consults is er een kort paniekmoment; de generatoren vallen uit en de tent zakt wat in. Door snel handelen zien we de Unit al snel weer volop lucht. Rust in de tent, zullen we maar zeggen. Echter tijdens de tweede sessie consults overkomt ons iets van vervelender orde. Ondernemer Patrick Huyghe, te gast in de Mobile Unit wordt onwel. Adequaat wordt er actie ondernomen door mijn collega’s. Maar onvermijdelijk wordt de ambulancedienst gebeld, die snel ter plaatse is. Patrick verlaat ons wat later onder zorg van de ambulancebroeders. Mijn gedachten gaan uit naar Patrick en zijn vrouw Cecile. Ik wens hen veel sterkte en beterschap.

Wat geschrokken en geëmotioneerd richten we de Mobile Unit in voor het afsluitende avondprogramma. Tijdens deze avond bedankt de wethouder van Toerisme het team van de Mobile Unit en de ondernemers uit het Veemarktkwartier. De burgervader vertelt ons dat dit project belangrijk is voor de stad Eeklo, om het toerisme te promoten en naar een Provinciaal niveau te brengen. Missie geslaagd! Yolanda Mout geeft de lokale ondernemers in toerisme vijf gouden tips mee, op de Unit verschijnen projecties van Julian van Buul, Fiss-wise en Victor-Zorro en Jeroen Bryon inspireert iedereen met zijn presentatie over ‘trends en ontwikkelingen in creativiteit, toerisme en ondernemen’. Bekijk het project ‘Tourlab‘ van FlandersDC!

 

We zijn er nog niet… hupsakee doorpakken… ombouwen onder het genot van een Augustijn biertje en met veel hulp van Tijs. Tussen 7.30 – 8.30 uur op vrijdagochtend zullen 500 kids van jeugdverenigingen gratis ontbijt ontvangen in de Mobile Unit, mits zij hun tenue aan hebben. Koude blote benen, in de vroege ochtend! Daarna is de tijd aangebroken om echt af te gaan bouwen. De Nederlandse vlag, die de hele week wapperde bij het stadhuis wordt neergehaald.

 

Het afbouwen verloopt voorspoedig, dankzij de vele hulp. Oke, beetje natte pootjes bij het droogmaken van de bovenkant van de Mobile Unit. Rond lunchtijd ligt alleen de vloerbedekking nog. Een mooi moment wanneer de lunch bezorgd wordt midden op het plein. Exclusieve afsluiting voor het stadhuis! Rond 16.00 uur vertrekken we richting Tilburg.

 

Moe maar voldaan kom ik vrijdagavonds thuis. Het was een mooie, leerzame en waardevolle ervaring. Ik verheug me op de Roadshow van de Mobile Unit naar Brecon in Wales volgende week! Maar niet voordat ik iedereen in Eeklo België, mijn collega ondernemers en iedereen bij StudioVMK bedank voor de leuke samenwerking afgelopen week! Thx.

Nog meer lezen en bekijken? Klik hier door naar de site van de Mobile Unit, voor reisverslagen, tourdata en posts over ondernemers uit het Veemarktkwartier.

 

 

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. Pim Munnik permalink
  October 26, 2011 3:27 pm

  Dat waren mooie dagen! mijn complimenten en dank aan jou voor alles 🙂

  Like

  • October 26, 2011 9:12 pm

   Het was me een genoegen! Dank.
   We hebben het met zijn allen doen slagen!

   Kate

   Like

Trackbacks

 1. Travel report Roadshow Mobile Unit, Merthyr Tydfil / Brecon Wales « BouwKate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: