Skip to content

Eelt bouwt De Stadsmachine tijdens Huttenfestival De Vlek

August 29, 2011

Vanaf 3 sept is het zover… ronkende zagen, tikkende hamers, de geur van hout. De pilot van Huttenfestival DE VLEK gaat van start!

In een week tijd bouwen architecten, ontwerpers, kunstenaars van naam & faam en verder ieder die daar zin in heeft, samen een dorp rond de polygonale hal in de Spoorzone van Tilburg.

Publiek kan kijken naar bouwen en zelf mee doen, van meubels tot bier maken, eten in de ‘Kantine van Piet’, uithangen in het T-huis of T-shirts hergebruiken bij ‘Naaiatelier Fukkens’.
Op do 8 sept. om 16.00 uur opent Ruud Vreeman het Feest van Rook & Vuur waar het ‘recht op vestiging’ wordt gevierd (ingang via Fraterstraat). Het merendeel van de bouwwerken in DE VLEK is klaar en het Programma van Leven kan van start met onder meer dansgezelschap LaMelis, Tekstwevers en Theatercollectief Eelt. Kijk voor meer info over DE VLEK en de bouwers op www.huttenfestival.nl

Eelt (Tilburg) het interdisciplinair theatercollectief uit Tilburg neemt onder de artistieke leiding van Monique Zijp deel aan deze pilot van het Huttenfestival. Met deelnemers en de kunstprofessionals van het collectief gaat EELT op meerdere dagen van het festival de meest vluchtige bouwvorm in de praktijk brengen, die er te zien zal zijn. Dit in samenwerking met docenten en studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, minors Kunst & Context en Art& Culture. EELT gaat shelters bouwen van het eigen EELTmateriaal, het nederigste bouwmateriaal dat je je kunt voorstellen: oude trappen en dekens. En ondertussen onderzoeken we de principes van verniculaire bouw; spontaan bouwen zonder vooraf vastgestelde stijl. Is de ene shelter net begonnen, dan wordt de andere al weer afgebroken. Gezang klinkt,bouwt op en vervliegt weer. Zijn we weg, dan rest er niets dan de herinnering…

Bouwkate bouwt mee aan De stadsmachine van Eelt als ruimtelijk ontwerper. En ook regelt Bouwkate achter de schermen de productie.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: